De echte oorzaak van scheerbultjes en ingegroeide haren

Weinigen weten wat de echte oorzaak is van het ingroeien van haren na het scheren. Waarom groeit het ene haartje wel naar buiten en lukt het een ander haartje niet? Onderzoek toont aan dat om een kleine infectie gaat waardoor het gaat dicht komt te zitten.

Schoonmaken is niet voldoende om de doorgang weer te openen. Zeewier doet iets dat we niet eerder zagen, met name Kelp is krachtig genoeg om de opening weer begaanbaar te maken. De bevolking van de eilanden groep ‘Polynesië’ in het zuidelijke deel van de Grote Oceaan gebruikt sinds mensenheugenis een mengsel van Kelp om te scheren en kent het probleem van ingegroeide haren niet. Een blik op dit Westers ongemak was voldoende om het geheim te onthullen en binnen 24 uur was het opgelost.

Wavecare heeft een middel ontwikkeld met de Softshave dat je binnen 24 tot 48 uur verlost van de pijnlijke en jeukerige ingegroeide haartjes die ontstaan na het scheren van je lichaamsbeharing. Daarnaast zorgt Softshave dat dit probleem nooit meer terug komt.

 

We scheren steeds meer lichaamsbeharing weg.

Doordat we sinds enkele jaren steeds meer ons lichaamsbeharing zijn gaan verwijderen zijn daarmee ook de ongemakken en problemen begonnen die voor ons als westerse mensen relatief nieuw zijn. Bevolkingsgroepen die al veel langer gewend zijn hun lichaamsbeharing te verwijden hebben vaak al eeuwen een oplossing om de problemen te verhelpen en te voorkomen.
In Softshave van Wavecare is Kelp het natuurlijke ingrediënt dat ingegroeide haartjes voorkomt en verhelpt als je al last hebt van ingegroeide haartjes of scheerbultjes.
 

Kelp voorkomt ingegroeide haren.

Het idee om Kelp te gebruiken bij het scheren van lichaamsbeharing komt van een eeuwen oud gebruik onder Polynesische parelduikers. Polynesië is een eilanden groep in het Zuidelijke deel van de Grote Oceaan. De reden voor het scheren van hun lichaamsbeharing zou zijn dat hun lichaam op die manier meer gestroomlijnd is en er geen luchtbellen aan hun lichaam blijven hangen. Op die manier is het makkelijker om door het water te zwemmen waardoor de parelduikers langer onder water kunnen blijven. De Polynesische bevolking hakt en maalt de Kelp tot een glibberig groen papje dat ze vervolgens over het lichaamsdeel smeren dat onthaard moet worden. Hierdoor wordt de huid glad en glijd het scheermes soepel over de huid. Tevens reinigt de zilte groene gelei van Kelp de huid waardoor bacteriën en schimmels geen kans krijgen de poriën en openingen te blokkeren waarlangs de haar zijn weg naar buiten vindt.

 

Kelp en Aloevera bestrijden en verzorgen.

Softshave met Aloevera en Kelp maakt het scheren van lichaamsbeharing niet alleen gemakkelijk en prettig maar zorgt tevens voor voeding en reiniging.
Zelden zul je zulke prachtig bruin gebronsd mensen ontmoeten met zo’n stralende en soepele huidstructuur. Wat deze mensen al eeuwen doen als dagelijks normaal gebruik zien is een nieuw en revolutionair product in het Westen. Ik zal nooit vergeten wat Lahela Elikapeka tegen mij zei toen ze mijn verbazing zag over de krachtige werking van Kelp. “ ‘Aʻole nō e lawa ka mākaukau ma hoʻokahi wale nō ʻōlelo.,, vrij vertaald betekend het: “een taal is nooit genoeg.” Wij zouden dat omschrijven als: “Wie verre reizen maakt ontdekt nieuwe dingen.” Terug in Nederland begon het zoeken naar Kelp om vrienden en familie te demonstreren hoe goed de werking was. Na veel teleurstelling omdat Noorzee Kelp niet werkt kwam de ontdekking dat alleen Rode Kelp werkt zoals in Polynesië. Rode Kelp groeit alleen op Hawaii, Samoa en Polynesie. Nu is dan eindelijk in West Europa de oplossing voor ingegroeide haren en scheerbultjes voor iedereen beschikbaar.