De bovenlip ontharen als makkelijk klusje klaren

Geen idee hoe het ontharen van de bovenlip nou in zijn werking gaat of vind je het allemaal een lastige klus? Gelukkig is het ontharen niet zo lastig als het lijkt en is het met eenvoudige methodes op te lossen. Ontharen is helaas niet een eenmalige uitvoering maar moet vrij regelmatig gedaan worden. In dit blog beschrijven wij de mogelijke methodes die kunnen helpen bij het ontharen.

Waxen

Waxen is bij vele mensen de favoriete manier om het haar haar te verwijderen. Bij waxen plak je een waxtrip op de huid en trek je de haren er uit. Deze methode kan je zowel thuis uitvoeren of door een professioneel iemand laten doen. Bij deze methode blijven de haren extra lang weg en zullen de stoppels lang wegblijven. Waxen staat wel bekend als een pijnlijke methode zijn, maar de mate hiervan verschilt per persoon.
Epileren

Epileren is te vergelijken met waxen alleen door middel van epileren verwijder je stuk voor stuk de haartjes met een pincet. Je bent met epileren dus wel wat langer bezig. Bij epileren is er ook geen volle garantie dat alle haartjes zijn verwijderd omdat de onzichtbare haartjes die je niet meeneemt gewoon op zijn plek blijven zitten. Zowel bij waxen als bij epileren blijven de haartjes vrij lang omdat je ze volledig met wortel en al uit de huid trekt. Daarnaast hoef je niet continue waxtrips aan te schaffen en kan je het eenvoudig bij één pincet houden.

Scheren

Scheren is onder de vrouwen de minst gebruikte methode. Bij scheren kunnen er namelijk, in tegenstelling tot bij waxen en epileren, stoppels verschijnen. Als je de scheermethode gebruikt zullen de haartjes dikker zijn dan als je de haartjes er uit trekt. Scheren is wel een simpele en snelle methode maar moet regelmatig gedaan worden omdat de haren snel terug groeien.