Blond haar bruin verven

Blond haar bruin verven

Blond haar verven naar bruin haar is een lastige beslissing. Het is namelijk vrijwel onmogelijk om na het bruin verven van het haar de eigen haarkleur weer terug te krijgen. Maar misschien kun je het niet weerstaan om als brunette door het leven te gaan. Onderstaande tips zorgen ervoor dat die mooie bruine kleur optimaal tot zijn recht komt.

Blond haar verven

Blond haar kan niet zomaar bruin worden geverfd. Hierdoor kun je een ongewenste groene of grijze kleur in het haar krijgen. Om dit te voorkomen moet het haar eerst worden voor gepigmenteerd met een warme kleur. Dit kan worden gedaan door  middel van een kleurspoeling dat roodtinten bevat. Zo kan een groene of grijze gloed na het verven voorkomen worden.
Wanneer je haar heb voorgepigmenteerd hoef je het je het alleen uit te spelen. Wassen is niet nodig. Hiermee haal je namelijk de “beschermlaag ” van je hoofdhuid weg. Voor de kleur zelf maakt het niet uit of je haar nat of droog is. Nat haar zorgt er zelfs voor dat de pigmenten beter verdeeld worden.

Tips kleuring

Bij de eerste keer kleuren is het verstandig om rekening te houden met de volgende punten. Als de natuurlijke haarkleur midden blond is (nummer 7) tot donkerbruin (nummer 3), kunnen alle donkere kleuren worden gekozen. Met een natuurlijke lichtblonde haarkleur (nummer 8) tot zeer lichtblond (nummer 9) wordt het aangeraden om maximaal 1 of 2 tinten donkerder te gaan. Bij extra lichtblond haar (nummer 10) wordt aangeraden om maximaal 1 tint donkerder te kleuren. Als haar al gekleurd is kan het onbeperkt donkerder worden gekleurd.

Wil u zich oriënteren op verschillende kleuren haarverf van Syoss, Schwarzkopf of L’oreal? Een ruim assortiment aan haarverf levert een ruim beeld van kleuren op.
Haar kleuren bij de kapper

Een bezoek bij de kapper bespaart een hoop moeite. De kapper kan een goed advies geven over welke kleur een goede optie is. Het is aan te raden om de 1e keer de kapper te bezoeken, zo worden mislukkingen voorkomen.

De uitgroei

Dit is iets wat om de vier weken verstandig is om bij te werken. Uitgroei bijwerken is niet lastig om te doen, koop een passende haarverf en zet de kleur alleen op de uitgroei. Een uitgroei kan voorkomen worden door highlights in bruine haren te laten zetten. Hierdoor is de uitgroei bijna onzichtbaar.

De valkuilen van blond haar bruin verven

-Er kunnen veel dingen mis gaan, de haarkleur moet er in het ergste geval helemaal uitgroeien
-Het rode pigment kan voor problemen zorgen. Bij te weinig rood pigment kan de bruine kleur na enkele weken vervagen. Ook is er een grote kans op groen haar bij een tekort aan rode pigmenten
-De kleur kan heel anders uitpakken vergeleken met de kleur van op het pakje
-Van bruin haar terug naar blond haar kan erg lastig zijn