Antisnurkbeugel helpt tegen slapeloze nachten

Van de Nederlandse bevolking heeft 50% wel eens last van snurken. Dit kan niet alleen voor de partner, maar ook voor de persoon zelf voor slapeloze nachten zorgen. Snurken maakt namelijk een onaangenaam geluid voor de partner, waardoor hij of zijn niet goed slaapt, maar kan ook zorgen voor droge luchtwegen of tijdelijk stoppen van de ademhaling voor de persoon die zelf snurkt.

Oorzaak van snurken

Snurken kan verschillende oorzaken hebben. Er zijn verschillende vormen van snurken die elk een eigen oorzaak hebben. Zo zijn er mensen die vooral snurken als ze op hun rug liggen. Dit heeft als oorzaak dat de tong achterin de keel zakt en hierdoor de luchtwegen blokkeert. Door de nauwe opening in de luchtwegen gaan de weefsels trillen en wordt het geluid veroorzaakt.
Er zijn ook mensen die vooral snurken wanneer ze op hun zij liggen. Dit kan komen door de weefsels achterin de keel. Deze weefsels zijn zacht en trillen eenvoudig mee met de lucht die er langsheen gaat, wat het geluid veroorzaakt.


Oplossing tegen snurken

Er zijn verschillende oplossingen voor snurken. Het ligt aan de persoon en de manier van snurken welke oplossing het meest effectief is. Er wordt voornamelijk gekozen voor een snurkbeugel. Deze beugel kan gehapt worden met heet water of met een beetafdruk voor het lab en hierdoor precies gevormd worden naar uw gebit. De beugel zorgt ervoor dat de kaken op de juiste manier worden gepositioneerd en de weefsels achterin de keel de goede positie aannemen. Ook de tong kan hierbij een betere positie krijgen, waardoor hij minder snel in de keel zakt.

Het is verstandig met uw huisarts te bespreken welke optie het beste is voor u. Hij of zij kan bekijken of het aanpassen van de kaakstand effect kan hebben op uw snurkprobleem. Ook is het handig te weten of uw onder- of bovenkaak hierbij de boosdoener is.

Anti snurk middelen biedt voor elke vraag een geschikt product. Zo kan de Acusnore Antisnurk beugel deluxe de onderkaak met bandjes naar voren laten schuiven. De Somnoguard SP kan de onderkaak zowel naar voor als naar achter verschuiven en kan zelfs meerdere keren worden ingebeten. De Somnoguard AP kan de onderkaak ook naar voor en naar achter positioneren, maar verplicht hierbij ademhaling door de neus niet.

Er zijn meer verschillende beugels, waarbij u in de beschrijving precies leest welke wel en niet geschikt zijn voor uw situatie. Bekijk ze door hier op te klikken.