Acne behandelen

Heeft u wel eens last van acne op de huid en wilt u weten hoe u er het gemakkelijkst van af komt? Bij acne vindt er een ontsteking plaats van de talgkliertjes in de huid. Door deze ontsteking ontstaan er mee-eters, puistjes of pukkels. Acne is één van de meest voorkomende aandoendingen bij de mens. Bijna iedereen heeft wel eens last van deze aandoending. Om deze onschuldige maar vervelende aandoening effectief te behandelen bieden wij een paar tips aan.

Reiniging

Gebruik bij het reinigen van de huid een milde, in water oplosbare reiniger die de poriën niet verstopt. Een cleanser die de huid niet irriteert is voor acne een uitstekende reiniger. Symptomen van huidirritatie zijn tinteling, jeuk, droogheid en het verschijnen van rode bultjes op de huid. Cleaners met menthol of alcohol kunnen de huid vaak laten uitdrogen en daardoor juist schade toe brengen. Acne wordt veroorzaakt doordat de poriën verstopt raken, zorg daarom dat je een reiniger gebruikt die de poriën niet laat verstoppen.
Verwijder dode huidcellen

Door middel van het gebruik van een zachte gezichtsscrub kun je dode huidcellen verwijderen. Daarnaast valt er te overwegen om naar een huidtherapeut of schoonheidssalon te gaan die je een AHA-peeling behandeling kunnen geven. Bij deze behandeling wordt er een sterke concentratie fruitzuur gebruikt. Tijdens deze behandeling zullen dode huidcellen verwijdert worden.

Verminder overtollig talgproductie

Het grootste probleem voor de aandoening is het overtollige talgproductie. De productie van talg wordt gestimuleerd door hormonen, er is daarom niets dat je plaatselijk kunt toepassen om de talgproductie te stoppen. Het minste wat je kunt doen is het vermijden van producten die olie bevatten. Om het talg te absorberen kun je gebruik maken van een kleimasker. Zorg wel dat het masker geen irritaties laat ontstaan.

Medicijnen tegen acne

Normaal zou je door het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten binnen 4 tot 6 weken resultaat moeten zien. Als cremès of andere verzorgingsprodcuten niet meer helpen en je nog steeds last hebt van acne, kun je het beste naar de huisarts of dermatoloog gaan die je medicijnen kunnen voorschrijven.