Welke zonnebrandcréme voor baby's Pas op voor deze ingredienten!

Zonnebrandcréme voor welke baby? Pas op voor deze ingrediënten!

Je huid is het grootste orgaan dat er bestaat. Maar tevens ook een van de gevoeligste! Daarom is het heel belangrijk dat je je huid goed beschermt. Bescherming van de huid moet bij alle omstandigheden gebeuren. De belangrijkste is natuurlijk: UV straling! Zowel voor volwassenen als voor kinderen is dit super belangrijk. Als de huid lange tijd blootgesteld wordt aan de zon, kan dit vervelende risico’s met zich mee brengen. Er is veel bekend over welke factor het beste is voor de volwassen huid. Er is echter niet veel bekend over het beschermen van uw baby’s huid… Na het lezen van deze blog ben je erachter!

Zonbescherming voor uw baby

Het blootstellen van je baby aan de zon is niet aan te raden. Je baby’s huidje is zo teer, zacht en dun dat deze heel snel beschadigd. En dat is natuurlijk het laatste wat je wil voor je kleintje.. Voorkomen is beter dan genezen. Probeer je baby dus ook zo veel mogelijk uit de zon te houden. Dit betekend natuurlijk niet dat je altijd maar met je baby binnen moet zitten. Frisse lucht is namelijk erg goed voor de weerstand! Er zijn echter middelen die je baby bescherming bied, zodat hij of zij uit de zon is! Denk bijvoorbeeld aan een hoedje om het hoofdje te bedekken. Omdat je baby vaak weinig haar heeft, wordt het ook minder goed beschermd.

Welke zonnebrandcréme voor baby's
Welke zonnebrandcréme voor baby’s

Zonnebrand voor je baby

Als het dan niet mogelijk is om je baby uit de zon te houden, is het erg belangrijk om je baby in te smeren met een zonnebrand. Maar welke kies je? Er zijn er immers zoveel tegenwoordig. Je hebt veel verschillen in zonnebrand. Zowel in het uiterlijk als in het innerlijk. Je hebt verschillende merken, kleuren, spf, substanties. Noem maar op! Er is tegenwoordig ook speciale baby zonnebrand te koop! Deze zijn speciaal op de markt gebracht voor de tere, gevoelige huidjes. Deze zonnebrand bevat geen parfum of parabenen. Dit zodat het huidje weinig te verduren krijgt. Je zou denken dat facor 50 de beste is. Echter zit er een heel minimaal verschil tussen Factor 30 en 50. Maar liefst 1%. Gebruik een zonnebrand creme voor je baby die dus minimaal factor 30 bevat.

Pas op voor bepaalde ingrediënten

Vaak als je aan zonnebrand denkt, denk je aan de zomer. Dit komt door de bepaalde geur die in zonnebrand zit. En we weten allemaal dat parfum deze geur natuurlijk veroorzaakt. Echter is parfum ook vaak de boosdoener van verschillende allergische reacties. Dit moet je natuurlijk zien te voorkomen voor je kleintje. Welke ingrediënten zijn nou echt een no-go in zonnebrand voor je baby?

Het allerbelangrijkse is om chemische filters te vermijden. Dit zijn de boosdoeners, die de huid van je baby kunnen beschadigen. Dit terwijl je eigenlijk juist je baby wilt beschermen! Een aantal voorbeelden van chemische filters zijn: Ococrylene, oxybenzone, octyl,  avobenzone en methoxycinnamate. Staat een van deze ingrediënten op de verpakking van de zonnebrand? Niet gebruiken dus! Er zijn enkele goede chemische filters. Zinkoxide en Titaniumdioxide zijn niet schadelijk voor baby’s en jonge kinderen.

Dus ga jij met je kleintje op vakantie, of gewoon lekker de zon in? Met bovenstaande tips zorg je ervoor dat je kleintje altijd beschermd is.