muggen bestrijden, anti-muggen, anti, muggen, verwijderen, voorkomen, steken, tips, anti-muggen middel,

Wat te doen tegen muggen? Zie de beste Antimug middelen!

In Nederland zijn er zo’n 20 verschillende soorten muggen. De meeste van deze muggen moeten gelukkig niks hebben van ons bloed en vormen op geen enkele manier irritatie. Helaas blijven de steek- en en zoemende muggen ons het meest bij. Niet alleen in ons geheugen, maar ook in de nachtrust en de vele rode bultjes die zij achterlaten. Bent u er klaar voor om dit kwaad te bestrijden met de meest effectieve anti-mug methodes? Lees dan gerust verder.

De beste 10 anti-muggen middelen die WEL werken

Anti-muggen lamp

1. Een muggenlamp, vliegenlamp ofwel insectenlamp is zeker een helpend middel tegen muggen. Deze anti- insectenlamp trekt allerlei insecten aan, (waaronder muggen). Door het blauwe UV-licht en de elektroactierooster zorgt het ervoor dat wanneer muggen in de buurt komen van het rooster, zij ook gelijk geëlektrocuteerd worden.

Deet

2. Een anti-muggenlamp kan je niet gemakkelijk meenemen op vakantie. DEET is dan ook een ideaal anti-muggenmiddel als je van huis gaat. Het werkt binnen, buiten en zelfs wanneer je slaapt. In Nederland mogen uitsluitend anti muggen-middelen worden verkocht tot 50% DEET. Het nadeel van DEET is dat het alleen werkt op de plekken die je insmeert of insprayt.

Klamboe

3. Een anti-muggennet oftewel klamboe is een ideaal middel tegen muggen. Muggen bestrijden met deze klamboe is zeer effectief. Je spant het muggennet over je bed, waardoor muggen niet bij je kunnen komen. Een klamboe moet wel lang genoeg zijn zodat deze vanaf het plafond in een hoge punt tot op de grond valt. Als een klamboe te kort is, steken muggen je in de voeten of vliegen ze onder de klamboe door. Zorg er daarom voor dat je klamboe groot genoeg is.

Horren

4. Horren in deuren en ramen werken goed tegen muggen. Horren laten namelijk lucht door, waardoor je je ramen en deur ‘s zomers lekker open kan zetten, maar ze houden muggen buiten. Muggen bestrijden met behulp van deze techniek is een zeer effectief en efficiënt preventiemiddel tegen muggen. Het kwaliteitsverschil van horen is behoorlijk groot dus zorg ervoor dat je stevige, fijnmazige, en goed aansluitende horren aanschaft.
Lichaamsgeur

5. Je lichaamsgeur bepaalt je aantrekkingskracht voor muggen. Het is wetenschappelijk aangetoond en vastgesteld dat muggen worden aangetrokken door lichaamsgeur. Jouw lichaamsgeur bepaalt dus eigenlijk hoe aantrekkelijk je bent voor muggen en hoe graag ze van je bloed willen drinken. Je kunt de aantrekkelijke geur voor muggen niet maskeren met douchegel, bodylotion of parfum. De geur wordt namelijk grotendeels geproduceerd en uitgescheiden door de bacteriën in de haarzakjes die diep in je poriën zijn gelegen. Ook melkzuur, ammonium, kooldioxide en vetzuren zijn bepalend voor hoe muggen jouw lichaamsgeur waarnemen.

Anti-muggenspray

6. Insecticide (anti-muggenspray) werkt gegarandeerd tegen muggen. Je spuit een beetje richting een mug en hij is meteen uitgeschakeld. Omdat muggengif ook giftig kan zijn voor mensen, is het niet ideaal te noemen en kun je het bovendien maar beter niet binnenshuis gebruiken. Muggengif ( insecticide/ pesticide) is dus een werkzaam, maar onpraktisch middel tegen muggen. Anti- muggenstekkers bestaande uit een verdamper en een flesje gif werken wel tijdens je slaap, maar het grote nadeel hiervan is dat je de hele nacht gif inademt.

Elektrische vliegenmepper/ vliegenvanger

7. De ‘elektrische vliegenmepper’ of ‘elektronische vliegenvanger’ kan zeer effectief zijn om muggen tegen te gaan. De elektrische vliegenmeppers werken op twee AA-batterijen, je drukt op een knopje en laat de mug er tegen aan vliegen. De mug is meteen uitgeschakeld door de elektrische schok.

C02

8. Je kan ook muggen blind maken voor koolstofdioxide. Je CO2- uitstoot trekt namelijk muggen aan. Een mug heeft namelijk receptoren die de CO2 (koolstofdioxide) in je adem kunnen waarnemen. In landen waar malaria heerst, worden sinds kort natuurlijke middelen gebruikt die ervoor zorgen dat muggen ‘blind’ worden voor koolstofdioxide. Zodoende kunnen ze mensen veel minder makkelijk opsporen en prikken. Je kunt je adem helaas niet maskeren. In Nederland zijn deze middelen nog niet commercieel verkrijgbaar. Er bestaat wel een muggenlamp met een handmatige koolstofdioxide-uitstoot.

Lichaamswarmte

9. Muggen weren met behulp van je lichaamswarmte is ook een goed middel tegen muggen. Je lichaamswarmte trekt muggen aan. Hoe warmer je lichaam, des te makkelijker een mug jou kan vinden. Wanneer het ‘s avonds afkoelt, kan een mug je lichaamswarmte al op 20 meter afstand waarnemen. Je kunt muggen foppen door naast de terrasverwarming te gaan zitten. Let wel op als een mug eenmaal dicht genoeg in de buurt is om je adem te proeven weet hij je exact te vinden, ongeacht andere warmtebronnen in je omgeving.

Kleding

10. Kleding kan muggen van je lijf houden. Muggen bestrijden kan alleen als je rekening houdt met een paar belangrijke dingen. In de zomer moet je niet aan lange broeken en mouwen denken. Toch is lange, dunne en luchtige kleding ( linnen) een prima hulpmiddel om muggen van je lijf te houden. Als je een lange linnen broek, een linnen shirt met lange mouwen en dichte schoenen aantrekt, kunnen muggen namelijk alleen nog in je nek en op je handen steken. Een mug op je hand voel je relatief snel en een mug rondje hoofd hoor je snel. Trek daarbij ook nog eens lichte kleding aan, daardoor blijf je koeler en trek je minder snel muggen aan. Muggen bestrijden op deze wijze werkt niet bij alle soorten muggen omdat er verschillende soorten zijn. Namelijk er zijn ook exotische steekmuggen/muskieten die zonder enige moeite door kleding heen kunnen steken.

Anti Muggen Middelen

Een muggenplaag in huis voorkomen

Er zijn talloze soorten ongedierte, plaagdieren en andere beestjes die een heuse plaag kunnen vormen in je woning. Denk hierbij aan vliegen, vlooien, mieren, houtwormen (in meubels) teken, motjes ( in kleding) en kevertjes (in meelproducten). Het is belangrijk om professionele producten te gebruiken tegen insecten.  Een enkele mug in je slaapkamer is nog wel te overzien, maar ook een muggenplaag komt nog weleens voor in woningen. Negen van de tien keer is een nabijgelegen zoetwaterbron de oorzaak. Muggen leggen hun eitjes namelijk in zoet water en muggenlarven leven zelfs tijdelijk onderwater.

Wat kunt uw nou doen tegen muggen? Als je een muggenplaag in huis hebt, komt dat dan ook waarschijnlijk doordat er vlakbij een vijver, rivier, sloot, plas of wetering aanwezig is. Maar ook plassen regenwater die blijven staan door (extreem) hevige regenval trekken muggen aan, evenals volgelopen bloembakken, waterpijpjes, verstopte dakgoten en regentonnen. Bij vochtige en warme omstandigheden kan een muggenplaag zich binnen slechts enkele dagen ontwikkelen. In dat geval is het vooral belangrijk en verstandig om ramen en deuren te sluiten of te horren om muggen op afstand te houden en muggen weg te jagen.

Het belangrijkste wat je kunt doen tegen muggen is ervoor te zorgen dat het water goed weg kan lopen. Dus lege bakken en potten in de tuin op z’n kop zetten, dakgoten schoonhouden en regentonnen regelmatig legen. Je kunt er overigen ook voor kiezen om een scheutje plantaardige olie in je regenton te gieten zodat eventuele muggenlarven verdrinken.

Anti-muggen tips die NIET werken

Alcohol: De consumptie van alcohol houdt muggen niet van je lijf; waarschijnlijk willen veel mensen dit maar graag geloven.

Tocht & luchtverplaatsing: Muggen vliegen misschien prettiger als het windstil is en hebben meer moeite om bij je te komen in geval van wind, maar ventilators, luchtkoelingen en airconditioning houden muggen niet per definitie van je lichaam.

Geur-apparaatjes: Apparaatjes voor in het stopcontact (anti-mug stekker) met een mug-afstotende geur (citroenella) werken niet.

Geluid-apparaatjes: Een apparaatje voor in het stopcontact dat een ultrasoon geluid produceert, dat alleen muggen kunnen horen werkt ook echt niet om muggen te bestrijden.

Citroenella: Kaarsen, pritt-stiften, sprays, druppels, oliën e.a. op basis van citroenella werken niet of nauwelijks; ze vervliegen/ verdampen bovendien erg snel.

Licht: De meeste steekmuggen zijn nocturnaal of wel crepusculair van aard. Dat houdt in dat muggen overdag slapen en ‘s nachts actief worden/zijn. Zodra de schemering invalt en een mug wakker wordt, zal hij echter gaan steken of het nou licht of geen licht is.

Water: Er zijn nog steeds mensen die een bakje water in het raamkozijn zetten om muggen af te schrikken. Muggen leggen echter hun eitjes in water, dus voor je het weet heb je je eigen muggennest.

Rook: Rook houdt muggen op afstand. Mensen zijn namelijk de enige levende wezens die vrijwillig rook inademen. Je hoeft echter geen speciale anti-muggen wierook (Mosquito Coils) aan te schaffen. De Mosquito Magnet werkt voor geen meter. Hij is namelijk erg prijzig, inefficiënt en snel stuk.

Biergist: Biergist ( vitamine B) zou je lichaamsgeur kunnen veranderen, maar dat schijnt niet te werken.

Douchen: Zweet, melkzuur en oppervlakkige bacteriën spelen slecht een minieme rol bij de lichaamschemie en- geur die muggen aantrekt. Douchen voor het slapen gaan is dan ook zeker zinloos als het aankomt op muggenbestrijding.