Sonische technologie kritisch onder de loep genomen

Sinds geruime tijd heeft Philips de Sonische technolgie verwerkt in haar elektrische tandenborstels. Hoe mooi de promotie-uitingen ook mogen lijken, het blijft een vraag of deze technologie ook daadwerkelijk een verschil maakt in de kwaliteit van het tanden poetsen. Bent u van plan om voordelige voornemens te combineren met een nieuwe elektrische tandenborstel? Wees dan voorbereid en lees verder!

Sonische technologie

Philips over Sonicare

De sonische tandenborstels zijn gebaseerd op het ontwerp van de borstelkop van een handenborstel. De sonische tandenborstel heeft dezelfde vertrouwde vorm van een handtandenborstel. Er zijn ook elektrische tandenborstels die zijn uitgevoerd met de nieuwe, zogeheten sonische technologie, waar zachte poetsbewegingen plaatsvinden. Deze zouden met name zorgen voor het verwijderen van viezigheid wat veroorzaakt door, koffie, tabak, rode wijn en thee. Het verwijderen van deze vlekken resulteert in een witter gebit. Philips Sonicare is een wereldwijd het meest aanbevolen sonische tandenborstelmerk door tandheelkundige professionals. De sonicare- modellen bieden alle voordelen van een moderne elektrische tandenborstel, alhoewel poetsen net zo makkelijk en vertrouwd is als een handtandenborstel. Net als bij een normale tandenborstel zijn de borstels ovaal en langwerpig en bewegen de borstels heen en weer, . De revolutionaire tandenborstel werkt op een sonische manier, waarbij de borstelkop – met snelheden van wel 62.000 poetsbewegingen per minuut – vibreert. De sonicare tandenborstel heeft een zeer unieke dynamische reinigingswerking die plak tussen de tanden en langs de tandvleesrand verwijdert. Een zeer krachtige poetsmethode die ervoor zorgt dat er meer tandplak wordt verwijdert dan met een gewone handtandenborstel.

sonisch poetstechnologie

Sonische technologie niet wetenschappelijk bewezen

Hoeveel promotie-uitingen er ook door de ronde gaan, het opmerkelijke is dat het niet wetenschappelijk bewezen is dat de Sonische technologie beter is dan een gewone tandenborstel. Aan de nieuwste roterende borstels is een pulserende techniek toegevoegd. Hierbij beweegt de borstelkop in een hoge snelheid naar de tand toe. Hierdoor komen de borstelharen beter tussen de tanden en kiezen. Een Sonische tandenborstel (zijwaarts heen – en weergaand) heeft de vorm van een handtandenborstel. De poetstechniek lijkt sterk op die van de gewone tandenborstel. De borstel beweegt snel heen-en-weer en maakt een zijwaartse borstelbeweging. Het is dus nog niet wetenschappelijk aangetoond dat ze beter reinigen dan gewone handentandenborstels. Een belangrijk voordeel is wel dat de borstel automatisch de juiste poetsbeweging voor u maakt.

Prijs Philips Sonicare Opzetborstels 

Het is belangrijk om in het achterhoofd te houden dat de borstels van Sonicare een stuk duurder zijn dan van Braun. Puur op de prijstechnische aspecten kom je dan uiteindelijk bij Braun uit. Toch kan het zijn dat je de Sonicare prettiger in de hand vindt liggen en dat geeft dat voor jou de doorslag. Je poetst namelijk elke dag met die ene tandenborstel.

Poetskwaliteit Philips Sonicare elektrische tandenborstel

Uit recent onderzoek is gebleken dat gewone elektrische tandenborstels effectiever zijn in het verwijderen van plak dan de ultrasoon tandenborstels. De claim dat ultrasoonborstels beter reiningen dan handtandenborstels, is natuurlijk niet verrassend. Het zou namelijk niet goed zijn als je honderden euro’s uit geeft aan een elektrische tandenborstel die minder presteert dan een gewone tandenborstel van onder de 10 euro.
Toch poetsen met Philips Sonicare?

Alhoewel de sonische poetstechnologie niet ondersteunt wordt door een wetenschappelijke onderbouwing, kan zo’n soort elektrische tandenborstel wel degelijk uitkomst bieden. Een belangrijk voordeel is namelijk dat de borstel automatisch de juiste poetsbeweging voor u maakt en dit kan bijvoorbeeld uitkomst bieden bij mensen die moeite hebben met de techniek van het tanden poetsen.