Nivea Double Effect Oogmake-Up Remover

Review: Nivea Double Effect Oogmake-Up Remover

Make-up removers. Er zijn ontzettend veel varianten waar je uit kan kiezen. Maar wat past er nu eigenlijk het beste bij jouw huid? Ook ik heb nog steeds niet de perfecte make-up remover gevonden. Ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar deze Nivea Double Effect Oogmake-up Remover.

Nivea belooft het volgende: ‘Deze formule met twee fasen is verrijkt met Korenbloemextract en verwijdert zelfs extreem waterproof oogmake-up. Het gevoelige gebied rond de ogen wordt mild en efficiënt gereinigd en de wimpers beschermt. NIVEA Aqua Effect Double Effect Oogmake-up Remover verwijdert extreem waterproof mascara snel zonder wrijven. Laat geen vettig laagje achter.’

Nog eventjes alle kenmerken van de Nivea Double Effect Oogmake-Up Remover op een rijtje, namelijk:
– De remover is verrijkt met korenbloemextract.
– De remover verwijdert zelfs extreem waterproof mascara en make-up effectief zonder dat je hoeft te wrijven.
– De remover is een verzorgende formule met 2 fasen.
– De remover beschermt je wimpers.
– De remover laat geen vettig laagje achter.
– De remover is huidvriendelijk, dermatologisch en opthalmologisch goedgekeurd

Nivea Double Effect Oogmake-Up Remover

Ingrediënten

De ingrediëntenlijst is vrij kort: Aqua, Isododecane, Cyclomethicone, Isopropl Palminate, Helianthus Annuus Seed Oil, Centaurea Cyanus Flower Extract, Sodium Chloride, Trisodium EDTA, Phenoxy-ethanol, Methylisothiazolinone, CI 60725, CI 61565.

Op het eerste oog is dit een prima ingrediëntenlijst. Ik gebruik deze remover inmiddels een aantal dagen en heb geen last van enige irritatie.

De Double Effect Oogmake-up Remover is een lichtblauw watertje. De blauwe kleur op het wattenschijfje komt door de blauwe olie fase in de remover, de laag op waterbasis is gewoon doorzichtig. De geur van de make-up remover is fris en subtiel.

Product in gebruik

De remover schudt makkelijk door elkaar heen, maar na enkele seconden is het product alweer van elkaar gescheiden. Het gevolg hiervan is dat je meer verbruikt van het waterige gedeelte, dan van het olie-achtige gedeelte. Ik neem aan dat dit betekent dat als het product bijna op is, alleen het ‘olie gedeelte’ nog over is. Ik weet niet of ik het product dan nog zo prettig vind.

De Nivea Double Effect Oogmake-up Remover maakt de huid wel ontzettend goed schoon. Mijn waterproof make-up wordt inderdaad goed verwijderd zonder enige irritatie. Na gebruik voelt de huid wel wat olie-achtig aan, maar dit trekt snel in. Daarna heb ik een heerlijk zachte en gereinigde huid.




Mijn conclusie

Ik ben tevreden over de Nivea Double Effect Oogmake-up Remover. Hij doet precies wat er beloofd wordt, namelijk mild en efficiënt mijn oog make-up verwijderen zonder te wrijven. Doordat het zo’n milde reiniger is, is hij ook prima geschikt voor dames met contactlenzen.

Daarnaast is het ook nog eens makkelijk te verkrijgen, en nog een pluspunt: hij is niet duur!

Ben jij op zoek naar de Nivea Double Effect Oogmake-up Remover of andere artikelen die bedoeld zijn voor de reiniging van het gezicht? Bestel deze dan voordelig op Voordeeldrogisterij.nl.